Na teritoriji opštine Kovin oragnizovano se lovi više od pola veka, budući da se teriorija opštine Kovin naslanja na najveći deo specijalnog rezervata prirode deliblatska peščara, koji je izuzetno bogat najrazličitijim biljnim i životinjskim vrstama, postoje veoma povoljni uslovi za razvoj lovstva. Lovačko udruženje Kovin osnovano je 2011 godine, u svom sastavu ima lovce iz grada Kovina, sela: Bavanište, Dubovac, Gaj, Deliblato,Mramorak.

2012 godine dobilo je na gazdovanje dva lovišta: južni banat istok i južni banat zapad,ukupne površine oko 44.606 ha. Udruženje redovno sprovodi akcije uređivanja lovišta, hranjenja divljači, druženja lovaca na kojima se razmenjuju iskustva o lovu, produbljuju prijateljstva, i stiču nova poznanstva. O savesnom radu udruženje i dobrom gazodvanju dosta govore izuzetno izbirljivi strani lovni turisti, koji se svake godine iznova dolaze u sve većem broju. Vrste za lov u našem lovištu su: prepelica, grilica, divlja patka, divlja guska, fazan, lisica, šakal, evropski jelen, divlja svinja.

Vizija našeg udruženja je: da lovac bude najbolji promoter zajednice čoveka i prirode, poštovanjem zakona prirode i brige o njoj. Udruženje radi na edukaciji, posebno maladih i proširenju članstava, staljajući akcenat na mlađu populaciju, kako bi mlađa populacija nastavila sa tradicijom njihovih predaka.

Misija našeg udruženja: Da se savremeni čovek izmesti iz svojih udobnih fotelja i bar za trenutak u sebi probudi uspavani instikt ,,lovca“, oslušne prirodu i bude deo nje, samim tim ukoliko je upozna znaće da je čuva i poštuje, takva postavka je jedina odživa na dugi rok.